Това заяви в ефира на bTV земеделският министър Кирил Вътев. Той

...
Това заяви в ефира на bTV земеделският министър Кирил Вътев. Той
Коментари Харесай

Министър Вътев: За да се изплатят парите на земеделците, България...

Това съобщи в ефира на bTV земеделският министър Кирил Вътев.

 

Той акцентира на събитието, че тези, които имат искания, са получили парите си, само че желаят още. „ Те ще получат още пари, само че след решение на Европейска комисия. Чакаме всеки миг писмен отговор от там. Парите ги има – те са заделени, само че в случай че създадем това заплащане в този момент, ще изкривим конкуренцията “, сигнализира той.

 

Вътев означи, че страната ни ще влезе в наказателна процедура, в случай че в този момент стартира изплащането на тези средства. От думите му стана ясно, че от 20 септември до 27 октомври са платени над 500 милион лв.. „ Фонд „ Земеделие “ работи непрекъснато, като картечница за милиони е “, увери министърът.

 

Той сподели също по този начин, че има хора, които са изгубили възприятието си за мярка. " Ако протестиращите са огромни аграрни производители, те ще са мощни на пазара и няма да претендират за по-голямо подкрепяне от страна на страната ", счита земеделският министър.

 

„ 92 стопанства имат право да получат над допустимия предел от 250 000 евро. Те са тези, които се борят за тези 32 милиона лв.. Не всички са декларирали такова предпочитание, само че парите ще се получат и от тези, които не претендират за тях “, добави Вътев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР